Društvo

Premijera filma OD IZAZOVA DO UVREDA I SMRTI

NOVI PAZAR – Mladi iz Novog Pazara premijerno su pogledali dokumentarni film „Od izazova do uvreda i smrti“ čiji je autor Edis Demić, izvršni direktor Centra za razvojnu politiku i saradnju.

Film istražuje mračne aspekte digitalnog nasilja i njegov uticaj na društvo. Fokusira se na analizu opasnosti koje nosi digitalni svet, kao i na izazove sa kojima se suočavamo u borbi protiv nasilja na internetu. Sagovornici u filmu su mladi intelektualci iz Novog Pazara i Niša.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija i Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije.

Autor filma ističe da je dobio poziv od omladinskih organizacija iz Austrije da film bude prikazan u Beču, sredinom marta 2025. godine.

„Ovim filmom želim da ukažem na ozbiljnost problema digitalnog nasilja, koji često ostaje nevidljiv, ali ostavlja duboke posledice. Naša odgovornost kao društva jeste u tome da edukujemo mlade i pružimo im alate za bezbednu upotrebu interneta”, rekao je Demić.

“Nadam se da će ovaj film podstaći dijalog i podizanje svesti o ovoj temi, kako u Srbiji, tako i šire. Prikazivanje filma u Beču je važan korak ka širenju ove poruke van naših granica.“ istakao je Demić.

Slični članci

Back to top button