Društvo

Drugi upisni rok na DUNP počinje 3. septembra  

Posle junskog roka za upis na prvu godinu studija, na Državnom univerzitetu u  Novom Pazaru za septembarski upisni rok ostalo je ukupno 143 slobodna mesta  (98  na budžetu i 45 na samofinansiranju). U okviru navedenih brojeva su i kvote za upis na studijski program Psihologija, čija je akreditacija završena između dva upisna roka.

Maturanti koji nisu uspeli da se upišu u junskom roku, sada imaju novu priliku. Prijavljivanje se organzuje 3. i 4. septembra, a prijemni ispiti su 6. septembra.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, u čijem sastavu su tri studijska programa (matematika, hemija i biologija), u drugom roku može da se upiše ukupno 71 studenata.

Na tehničko-tehnološkim naukama, na studijskim programima softversko inženjerstvo i građevinarstvo ostalo je ukupno 29 slobodnih mesta.

Na studijskom programu Sport i fizičko vaspitanje u septembru će moći da se upiše 13 brucoša.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku, na prvu godinu studija upisano je 452 brucoša, od kojih će se 327 školovati o trošku budžeta.

U tom upisnom roku popunjen је najveći deo upisne kvote i sva mesta na  studijskim programima: vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, rehabilitacija, farmacija i zdravstvena nega.

Slični članci

Back to top button